Een dak ontmossen is regelmatig noodzakelijk en laat je het beste door een professional doen. Mos is niet altijd evenveel op iedere plek maar dit heeft ook te maken met de zon. Als de zon veel op het dak schijnt zal het mos ook eerder verdwijnen maar niet ieder dak krijgt dagelijks veel zon en er blijft toch altijd wel wat achter.
Schoonmaken en coating aanbrengen

Mos kun je laten weghalen door een bedrijf zoals Schouwonderhoud Willems. Zij maken het dak voor je schoon en kunnen er ook voor zorgen dat het mos langer wegblijft. Regelmatig schoonmaken zal toch nodig blijven maar als je ervoor kiest een coating te laten aanbrengen op het dak dan blijft er minder vuil hangen en groeit het mos minder snel aan.

Mos oogt weinig fraai

Mos op het dak oogt niet netjes omdat je dak een groene tint krijgt en niet schoon lijkt te zijn. Dat is zeker niet gunstig als je huis te koop staat want dit kan mogelijke kopers ervan weerhouden de koop te sluiten. Daarnaast is mos ook ongunstig voor de staat van het dak. Zo zijn dakpannen al van nature poreus en nemen ze makkelijk water op. Als zich mos gevormd heeft op de pannen zorgt dit er ook nog voor dat deze nog meer vocht vasthouden. Als ze eenmaal verzadigd zijn door alle vocht laten ze dit makkelijker door en heb je kans op lekkage. Bovendien zullen de pannen ook sneller slijten als ze vocht vast blijven houden.
Mos op een plat dak

Op een plat dak kan zich ook mos voordoen. Als dit het geval is dien je er zeker zorg voor te dragen dat dit verdwijnt. Het mos zorgt er op een plat dak ook voor dat het water er op blijft staan, zeker als de afvoer een laagje mos krijgt. Op die manier kan het water niet meer van het dak af via de regenpijp maar blijft het op het dak achter. Hierdoor wordt het dak extra belast en loop je zeker risico op een lekkage.
Haal mos altijd weg

Laat daarom altijd op tijd het mos en vuil van het dak afhalen. Dit zorgt voor een langere levensduur van het dak maar bespaart je ook kosten omdat je anders lekkages krijgt of zelfs aan een totaal nieuw dak toe bent.