Tegenwoordig zijn laminaatvloeren een van de populairste vloerbedekkingen waarvoor men kiest. Maar vaak weten de meeste mensen niet wat laminaat eigenlijk is. In het algemeen is laminaat samengesteld uit een aantal verschillende lagen. Verder heb je laminaat in soorten en kwaliteiten. We zullen jou in dit artikel meer vertellen over wat laminaatvloer precies is.

Wat is laminaat?

Laminaat is namelijk een product dat bestaat uit verschillende lagen die aan elkaar geleged kunnen worden om op zo een manier een vloer te kunnen leggen. Deze lagen zijn meestal in de vorm van planken. Om slijtage te voorkomen bevat elke laminaat soort een kunststof laag aan de bovenzijde. Alle lagen zijn verschillend en hebben andere functies. Zo heb je bijvoorbeeld de laag na de kunststof laag, dit is de tekening die op een soort papier is gedrukt.

Voordelen van laminaatvloeren

Een eerste voordeel van laminaat is dat het een geschikt en duurzaam oppervlakte biedt aan ruimtes die vaker gebruikt worden. Door de toplaag is de laminaatvloer vlekbestendig en de afwerkingslaag beschermt de vloer ook tegen krassen en inkepingen. Het komt niet vaak voor dat laminaatvloeren onder slijtage lijden. Verder kun je laminaatvloeren in alle kleuren en stijlen vinden. De kans is dus groot dat je een laminaatvloer vindt die bij je past en die voldoet aan jouw wensen.