Waarop moet je letten bij het kopen van led spotjes?

Wil je gaan investeren in led spotjes, dan kan dit een lastige taak zijn aangezien er meerdere aanbieders zijn die allemaal verschillende soorten spotjes verkopen tegen variërende prijzen. Er zijn echter een aantal zaken waar je op moet letten op moment dat je led spotjes wilt kopen. Als je doorgaat met lezen kom je meer te weten over de zaken waar je op moet letten als je led spotjes gaat kopen.

Led spotjes kopen bij een leverancier

Als je led lampjes aan gaat schaffen, dan moet je letten op de leverancier waar je de spotjes gaat kopen. Je wilt de spotjes immers kopen bij een betrouwbare leverancier die topkwaliteit biedt. Je maakt een slim besluit door op zoek te gaan naar reviews van klanten, door de KVK gegevens op te zoeken, door om de garantie te vragen, door te checken hoe bereikbaar de leverancier is, hoe snel er wordt gereageerd op contact, welke keurmerken er gevoerd worden, of de leverancier ook andere gerenommeerde merken aanbiedt en wat de betalingsmogelijkheden zijn.

Let op de lichtkleur en de stralingshoek

Ook de lichtkleur en de stralingshoek zijn belangrijk als je led spotjes wilt kopen. De lichtkleur van de spotjes moet namelijk soortgelijk zijn aan de lichtkleur van de traditionele lampen in huis. Als het om de stralingshoek gaat, dan kan je van een minder brede stralingshoek uitgaan dan bij de andere verlichtingssoorten. Voorkom een miskoop door goed te letten op de productspecificaties om na te gaan wat de exacte lichtkleur en stralingshoek zijn.

Dimbare spotjes of niet?

Led spotjes zijn tegenwoordig ook dimbaar te kopen waardoor je zelf kunt bepalen wat de exacte hoeveelheid licht is die de spotjes geven. Je kunt bij de productspecificaties nagaan in hoeverre het om dimbare spotjes gaat. Vergeet echter niet dat de prijs voor dimbare spotjes net wat hoger ligt dan bij normale led lampjes.

Let op de waterdichtheid

De waterdichtheid van de spotjes die je in huis haalt is zeer belangrijk, vooral als de spotjes buiten geplaatst worden of als ze worden geïnstalleerd in een vochtige ruimte zoals de badkamer. Spotjes met een hoge IP normering zijn waterdicht terwijl spotjes met een lagere normering slechts spatwaterdicht zijn of helemaal niet tegen vocht bestand zijn. Om na te gaan hoe het met de waterdichtheid zit van de lampjes kan je een kijkje nemen naar de productspecificaties.

Let op de prijs, de kwaliteit en de levensduur

Bij de aanschaf van led spotjes is de prijs van de lamp van essentieel belang. Led lampjes kosten namelijk meer geld dan traditionele spotjes, maar je investeert dan wel in een duurzame, milieuvriendelijke en energiezuinige lamp waarbij je de kosten binnen maximaal een jaar weer terug hebt verdiend. Hier komt nog een levensduur van maar liefst 100.000 branduren bij, waardoor je niet telkens aan het vervangen van spotjes hoeft te denken. Dit brengt een besparing in de kosten met zich mee, wat led lampjes van OutledTL zeer lucratief maakt ongeacht de hoge aanschafprijzen.