Waarom moet je betonrot herstellen?

betonrot herstellen

Er zijn verschillende redenen waarom je betonrot herstellen moet. De belangrijkste reden is misschien wel voor de veiligheid. Vaak zie je dat het nog wel stevig wanneer het pas net aan het vormen is, maar na verloop van tijd kan het zodanig zijn aangetast dat het niet meer veilig is om op te staan. Dit zul je dan ook zeker wel kunnen zien. Vergeet dan dus ook tijdig een afspraak te maken om het niet zo ver te laten komen. Het zal wel altijd te repareren zijn gelukkig. Een van de andere risico’s die je dan loopt is dat er stukken beton zullen afbreken. Dat het al afbreekt is natuurlijk al erg genoeg, maar het kan dan ook nog ergens op vallen of misschien nog wel erger het kan op iemand vallen. Jij zult dan wel aansprakelijk worden gesteld wanneer het jouw gebouw of huis is.

De kern aanpakken

Wanneer je last hebt van het betonrot is de enige manier om dit op te lossen door de kern aan te pakken. Als er dan scheuren in zitten kun je betonrot herstellen door de bewapening te vervangen of repareren. Het zal niet helpen om de scheuren op te vullen met nieuw beton en het dan weer te verven. Dan zal het allemaal alsnog verder rotten en zit je dus alsnog met hetzelfde probleem. Laat het daarom altijd aan de experts over.

betonrot herstellen

Onderzoek

Het is ook slim om van te voren onderzoek te laten doen naar het betonrot voor je betonrot herstellen gaat. Misschien is het probleem namelijk wel erger dan je had verwacht. Dan kan alles meteen worden aangepakt en weet je dus ook zeker dat het goed wordt opgelost. Dan loop je ook geen risico en kun je er weer een aantal jaar tegen aan.