Ooit gehoord van zacht water?

Wist je dat water ook onderscheiden kan worden tussen hard en zacht water? Hard water wordt zo genoemd vanwege de hogere niveaus van calcium en magnesium in het water, wat te hard kan zijn voor haar, huid en sanitair. Dus hoe hoger het calcium- en magnesiumgehalte, hoe ‘harder’ het water is. In dit geval kan het dus verstandig zijn een waterverzachter (ook wel een adoucisseur d’eau genoemd) voor in huis aan te schaffen. Wat een waterverzachter voor u zou kunnen betekenen? Hieronder zullen we een paar van de grootste voordelen opsommen van het gebruik van zachter water in huis. 

Huid en haar

Je bent eraan gewend geraakt dat je droge plekken krijgt na het douchen en je enorme hoeveelheden vochtinbrengende crème nodig hebt om irritatie te verminderen. Uw haar voelt aan als stro en het is met geen verzorgingsproduct meer voedend te krijgen. Het blijkt nu dat het soort zeep dat u gebruikt, het merk vochtinbrengende crème of een genetische aanleg voor een droge huid niet de schuld is, maar dit vaak aan de hardheid van uw water uit de leidingen kan liggen. Eén van de voordelen van een waterontharder is in dit geval dat door het verwijderen van de mineralen het water zachter zal worden voor zowel uw haar als huid en het in beide gevallen veel minder zal uitdrogen.

Kleding

Als zacht water zoveel voor je huid en je haar kan doen, stel je dan eens voor wat het met je kleding kan doen! Herinner je je de laatste keer dat je een gloednieuwe, zachte trui kocht die je nieuwe favoriet zou worden? Wat gebeurde er toen je het waste? Het was niet meer zo zacht en zag er misschien zelfs veel minder fris uit als toen u het kocht. Het is niet de schuld van de wasmiddel, maar net als bij uw huid en haar kan het materiaal uitdrogen. Zacht water laat geen mineralen ophoping achter, wat betekent dat uw kleding, weer fris en ‘gezond’ wordt. 

Waterleidingen

Zacht water is overal zachter. Uw sanitair en uw apparaten zullen de kalkaanslag die hard water achterlaat minder snel oppakken, wat in de toekomst zal helpen om sanitaire problemen te verminderen. Een waterverzachter helpt daarnaast ook om de schoonmaak zelf beter te laten verlopen, aangezien zacht water gunstiger reageert met zeep, waardoor het meer bacteriën doodt.

Geldbesparing

Alsof alle gezondheidsvoordelen nog niet genoeg zijn, kan een waterverzachter u uiteindelijk geld besparen. Zacht water laat geen opeenhoping achter in de verwarming en vermindert de hoeveelheid calcium waar uw geiser tegen moet vechten. Het verbruikt een efficiënte hoeveelheid energie en houdt uw warmwaterkosten laag.Wilt u meer informatie over waterverharders? Neem dan eens een kijkje op onze website; https://www.culligan.be/