Hoe veilig een wespennest verwijderen

Wanneer de zon weer meer tevoorschijn komt, komen andere leuke en minder leuke beestjes ook weer tevoorschijn. Ik heb het niet enkel over leuke konijntjes en bijtjes, ik heb het over wespen. Iedereen heeft het al meerdere keren meegemaakt dat wanneer je buiten iets zoet aan het eten of drinken bent, die wespen langskomen om te proberen van je zoetigheden mee te genieten. Wat natuurlijk allesbehalve leuk is. Soms kan het zelfs gebeuren dat je zoveel wespen hebt bij je thuis, dat het zelfs kan zijn dat je een wespennest ergens hangen hebt. Je kan dit herkennen aan de vele wespen die rond je huis zoemen. Een wespennest verwijderen is echter een zeer lastig karwei.

Schakel professionele hulp in

Wespen zijn niet de aardigste beesten. Bijen steken enkel wanneer je ze uitdaagt of ze bang zijn en hebben nog een nuttige taak; zij maken honing. Wespen zijn echter venijnige insecten die steken wanneer ze er zin in hebben. Wanneer je een wespennest hebt bij je thuis, is het belangrijk om in je hoofd te hebben dat je dit absoluut zelf niet mag verwijderen. Dit is veel te gevaarlijk aangezien meer dan honderden wespen zich hierin nestelen. Schakel altijd professionele hulp in van de brandweer of een bestrijding maatschappij om dit veilig te verwijderen zonder jezelf pijn te doen.

Ook andere bestrijding

Niet alleen wespen of ander ongedierte worden vaak bestreden in huizen van particulieren of bij grote bedrijven. Ook plagen zoals schimmel of houtworm komen vaak voor. Houtworm herken je aan de verschillende kleine gaatjes die zich in het hout een opening vormen. Schimmel is dan weer eerder groen of zwart in de vorm van puntjes die zich over een kleine hoek of soms zelfs een hele muur kunnen verspreiden. Wacht zeker niet te lang met schimmelbestrijding of de bestrijding van houtworm. Indien je weer van je huis wilt genieten en het niet erger wilt maken, is een snelle bestrijding het beste idee.