Hoe kun je jouw woning op een goede manier beveiligen?

Veiligheid is een van de belangrijkste onderdelen aan een plaats. Of het nou een woning, een kantoor of een winkel is, het moet veilig zijn. Een makkelijke manier om indringers te weren en een gevoel van veiligheid te creëren, is middels een beveiligingscamera.

Er zijn heleboel verschillende soorten beveiligingscamera’s, maar over het algemeen geldt het volgende advies: schaf een beveiligingscamera aan met een hoge resolutie. Deze camera’s tonen namelijk een scherper beeld, waardoor mensen makkelijker te herkennen zijn. Bij slecht geluid en beeld is een beveiligingscamera namelijk zo goed als waardeloos.

Wat is een beveiligingscamera?

Een beveiligingscamera is een apparaat dat vaak hoog wordt opgehangen en de omgeving filmt. Het dankt zijn naam aan het feit dat deze camera wordt ingezet om de veiligheid van een plaats te garanderen. Doordat men namelijk wordt gefilmd door de beveiligingscamera, is de kans op inbraak of een misdrijf aanzienlijk kleiner. Liggend aan het gebruik van de camera kan de prijsklasse worden bepaald. Als het een camera voor professioneel gebruik is, wordt er aangeraden om een goede camera uit een hoger prijssegment te kopen. Als de camera een oprijlaan moet filmen, volstaat een goedkoper model, of soms zelfs een dummy camera.

Binnen of buiten?

Een van de eerste keuzes bij het aanschaffen van een beveiligingscamera is de locatie waar deze gaat worden opgehangen. Is het de bedoeling dat de camera een groot gebied buitenshuis moet dekken? Gaat het juist om een entree? Is de camera bedoeld om de kassa van een winkel in de gaten te houden?

Hulp via slimme raamdecoratie

Naast beveiligingscamera’s kun je ook nadenken over slimme raamdecoratie, zoals bijvoorbeeld rolluiken. Rolluiken zijn over het algemeen een goede manier om inbrekers buiten te houden. De rolluiken van Somfy zijn hiervoor uitermate geschikt.