Het Laten plaatsen van een prefab schoorsteen

Als je voor een prefab-schoorsteen kiest, zou je ervoor kunnen kiezen om de schoorsteen zelf te plaatsen of om hem te laten plaatsen. Natuurlijk is het makkelijker om hem te laten plaatsen. Maar voordat het zo ver is kan je eerst je hele schoorsteen zelf samenstellen zoals je hem zelf graag wil zien pronken op je dak. In deze blog lees je dan ook meer over het kiezen en het laten plaatsen van een prefab-schoorsteen.

Het samenstellen van een prefab-schoorsteen

Tegenwoordig is het zo dat je een prefab-schoorsteen voor een deel zelf samen kan stellen. Er zijn verschillende basismodellen waar je uit kan kiezen. Deze hebben een eigen vorm en zijn van verschillende materialen gemaakt.

Je kan kiezen voor een prefab-schoorsteen van steen of van RVS. Je kan kiezen voor een schoorsteen die helemaal bij het karakter van je huis past. Ook is het mogelijk om je eigen schoorsteen te ontwerpen en het ontwerp daarvan aan te leveren.

Daarnaast kan je in de afwerking ook heel veel dingen toevoegen die jouw schoorsteen uniek zullen maken. Zo kan je denken aan de aankleding ervan. De een vind ornamenten mooi, de ander wil hem betegeld hebben en weer anderen willen hem strak in het stuc hebben zitten. Alles is bespreekbaar.

Hoe gaat het laten plaatsen van een prefab-schoorsteen in zijn werk?

Het Laten plaatsen van een prefab schoorsteen is helemaal niet zo ingewikkeld. De schoorsteen wordt op het dak gehesen en op het dak bevestigd. Het is zo simpel dat je het zelf ook zou kunnen doen. De meeste aanbieders zorgen ervoor dat de schoorsteen op een professionele manier op het dak geplaatst wordt.

Zo heb je er zelf geen omkijken naar en kan je binnen no-time genieten van je samengestelde prefab-schoorsteen. Het plaatsen van een prefab-schoorsteen neemt vaak maar een dag in beslag. Zo hoef je niet lang in de rommel te zitten en kan je snel genieten van je nieuwe schoorsteen.

Wat is de levertijd van het Laten plaatsen van een prefab schoorsteen?

Hoe snel een prefab-schoorsteen te leveren is, is helemaal afhankelijk van je persoonlijke wensen. Als het een standaard schoorsteen is dan kan deze al vrij snel geleverd worden. En vaak is het zelfs zo dat deze dan ook binnen een dag al geplaatst kan worden.

Maar mocht je ervoor kiezen om je prefab-schoorsteen helemaal zelf samen te stellen, dan zal deze helemaal naar jouw idee gemaakt moeten worden. Hier gaat doorgaans meer tijd overheen dan wanneer je een standaardmodel kiest die uit voorraad leverbaar is. Een exacte leertijd is dan ook pas af te geven als al je wensen besproken zijn.

Kies je voor steen of voor RVS?

De keuze tussen steen of RVS is helemaal persoonlijk. Alhoewel je met RVS wel kiest voor een meer duurzame oplossing, waar je langer van kan genieten. De stenen schoorsteen is klassiek en traditioneel en minder makkelijk aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren. Een stenen schoorsteen heeft ook veel meer en vaker onderhoud nodig dan een rvs-schoorsteen. Met rvs-kies je dan ook voor meer duurzaam.