Wil je ook weer genieten in de zomer van prachtige planten en bloemen in je tuin, en natuurlijk een mooi groen gazon want dat hoort er ook bij. Je hoeft je met kunstgras tuin niet meer te ergeren aan die lelijke kale plekken, gras maaien en het bemesten van je gras. Wanneer je kinderen hebt is kunstgras natuurlijk helemaal ideaal, zij kunnen zomer en winter in de tuin spelen zonder vieze kleding te krijgen. Maar ook als je geen zin of tijd hebt om je tuin te onderhouden. 

Kies je eigen soort gras

Heb je besloten om kunstgras tuin te nemen, dan ben je niet beperkt om een grassoort te nemen. Je kunt kiezen bij grasengroenkunstgras.be tussen verschillende soorten gras, niet alleen de kleur maar ook de lengte van de spriet kun je kiezen. Welke soort je ook kiest, je hebt altijd een mooi gazon wat veilig is voor mens en dier en milieuvriendelijk. Natuurlijk lijkt iedere soort kunstgras op echt gras, dat is de belangrijkste voorwaarde die als je tuinliefhebber hebt. 

Gebruik van mosdraden

Natuurlijk is een echt grasveld ook niet perfect, ieder grassprietje staat niet recht en is niet even lang. Bij kunstgras tuin is hier ook voor gezorgd, mosdraden zorgen voor kleurverschil en onenigheid in je gazon. Het mosdraad ondersteunt de grasvezels waardoor deze nog mooier uitkomen, de lengte van de grasspriet is een persoonlijke keuze. Vaak is gras wat langer is wel wat duurder in prijs dan een korte grasspriet. Een gazon met langer gras voelt meestal ook zachter aan als ondergrond.