Echte kerstbomen – hoe selecteert en verzorgt u een echte boom

Er gaat niets boven het uitkiezen en versieren van een echte kerstboom, elk jaar weer. Het is een expressieve en klassieke feestervaring, van de geur van dennenhout tot het kiezen van de Echte Nordmann voor uw kamer.

Omgaan met het echte ding kan intimiderend zijn voor velen van ons die gewend zijn om te kiezen uit de grootste nep kerstbomen. Wat is de beste manier om te weten of je de juiste boom hebt gekozen? Wat zijn de beste manieren om hem zo lang mogelijk zo gezond mogelijk te houden?

Kies de perfecte soort voor uw huis en zorg er goed voor, dan zal ze robuust en hartelijk blijven tot de 12e dag van de Advent, 6 januari. Lees verder om te leren hoe u de perfecte echte kerstboom kiest en verzorgt…

Ken uw dennensoorten voordat u een echte kerstboom koopt.

De nordmann kerstboom, een cultivar met een uitstekend naaldbehoud, is vandaag veruit de populairste boom in het Verenigd Koninkrijk. Hij heeft een mooie groene kleur en een goede volle vorm. Dit is de boom voor u als u uw boom graag vroeg opzet, maar toch op zijn mooist wilt zijn op eerste kerstdag.

De Noorse spar was de boom die prins Albert in 1841 voor het eerst naar Windsor Castle bracht, waarmee hij de traditie van het versieren van een kerstboom populariseerde. Het type is nog steeds een populaire keuze, dankzij zijn kenmerkende frisse aroma, maar het is gevoelig voor naaldval. Het heeft een geweldige piramidevorm.

Dit is de boom die we ons allemaal uit onze jeugd herinneren, en hoewel de naalden niet zo lang blijven zitten als bij sommige andere soorten, is het een prachtige keuze voor mensen die koelere kamers hebben of die hun boom graag later opzetten. Het zijn ook uitstekende pronkbomen voor in de voortuin, waar u uw gasten tijdens de feestdagen kunt begroeten.

Nobele sparren zijn niet gemakkelijk te krijgen, maar als je op zoek bent naar de ultieme luxe boom, is het de moeite waard om er een te zoeken. Deze prachtige grote bomen hebben krullen van blauw getinte naalden die ze sieren, en het mooi verdeelde gebladerte geeft de perfecte ruimte voor al je kerstballen en versieringen vindt ze in tuincentra, maar je moet wel snel zijn!

Dus welke kerstboomideeën u ook in gedachten heeft, er is altijd wel een dennensoort die bij u past.

Hoe kies je een levende kerstboom

Hoewel de meesten van ons zich meer bezighouden met kerstboomtrends als het gaat om het kiezen van de juiste spar, komt er iets meer bij kijken dan je op het eerste gezicht zou denken.

Meet de hoogte van de kamer waar de boom moet komen te staan voordat u het huis verlaat. Vergeet niet rekening te houden met de hoogte van de boomstandaard! U moet ook rekening houden met de breedte van de boom, die sterk kan variëren. Daarom moet je nooit een voorverpakte kerstboom kopen. Je weet nooit wat je krijgt als een boom in de netten zit. Hij kan te groot of ongelijk van vorm zijn voor je ruimte.

Bomen die in gaas zijn ingekapseld, kunnen niet profiteren van luchtverplaatsing en een microklimaat ontwikkelen. Hierdoor warmt de boom op, verliest naalden en degradeert aanzienlijk sneller.

Waar moet je op letten als je een spar koopt

U hebt dus besloten wat voor echte kerstboom u wilt kopen en bent er een gaan halen, maar waar bent u precies naar op zoek?

Het doel is een gezonde boom te kiezen, aangezien dit een aanzienlijke invloed zal hebben op hoe lang hij in uw huis zal blijven staan en hoe mooi hij er tijdens de feestdagen zal uitzien.

Het kiezen van een gezonde boom in goede conditie voor de feestdagen is cruciaal. Het kan van invloed zijn op hoe goed je boom er de hele kerst uitziet. Alleen kijken naar de kleur van de boom is niet genoeg om te zien hoe vers hij is. Omdat sommige handelaren hun bomen verven, is het belangrijk om de versheid van de boom op verschillende manieren te bevestigen.