Airco laten installeren: waar let u op?

Airco laten installeren

Airconditioning laten installeren | Hierop let u

Een goede airconditioning zorgt voor een fijne omgeving. Op hete dagen zorgt een airco voor aangename verkoeling. In de wintermaanden kan een airconditioning zelf als verwarming fungeren. Als klap op de vuurpijl kan een airco de lucht ook reinigen en ontvochten. Daarvoor is het wel essentieel dat een airconditioning goed geïnstalleerd en onderhouden wordt. Lees er in dit blog meer over.

Waar let u op bij airco installatie?

Zodra u een airconditioning wilt laten installeren, is het verstandig om te kiezen voor een koeltechnisch gecertificeerde installateur. Let er hierbij op dat wachttijden tussen bestelling en installatie soms 2 tot 3 maanden kunnen duren. Uiteindelijk duurt de daadwerkelijke installatie vaak slechts één dag. De meeste airco’s zijn eenvoudig te bevestigen aan een wand of aan het plafond. In een enkele situatie bestaat een airconditioning uit een binnen- en een buitenunit. In die situatie moet de airco bevestigd worden aan een muur waarin geboord mag en kan worden. Ook is het belangrijk dat u rekening houdt met de hoeveelheid koudemiddel in de airconditioning. Bevat uw airco meer dan drie kilo koudemiddel? Dan moet deze zelfs verplicht door een erkende installateur geïnstalleerd worden.

Waar let u op bij airco onderhoud?

Onderhoud van uw airconditioning is essentieel om ervoor te zorgen dat deze zijn werk blijft doen. Alle vaste airco’s hebben een filter om vuil van buitenaf eruit te houden. Een vies filter zorgt voor een verminderde luchtstroom. Daarom is het belangrijk dat u uw filter ongeveer 4x per jaar schoonmaakt. Daarnaast moest van tijd tot tijd het koelmiddel aangevuld worden. Heeft u een airconditioning met meer dan 3 kilo koudemiddel? Dan is het belangrijk om te weten dat er een verplicht onderhoud geldt hiervoor om lekkages en verstoppingen te voorkomen. Ze zijn vanaf de buitenkant niet meteen zichtbaar, maar zorgen voor een slechte werking van uw airco. Wilt u een airconditioning laten installeren? Ga dan altijd voor een echte ervaren professional. Heeft u al ervaring met een airco? Deel uw ervaringen met ons via het contactformulier.